0752096967

Articole Medicale

Aplicatie iTunes pentru calcularea suportului nutritional: https://itunes.apple.com/us/app/enteral-nutrition-support/id880447793?mt=8

screen322x572

Enteral Nutrition Practitioner Tutorial (ASPEN)

 

Welcome to the Enteral Nutrition Practitioner Tutorial (ENPT). The ENPT is an online educational experience with the ultimate goal of disseminating education and resources for the safe initiation and management of enteral nutrition in adult and pediatric patient populations to reduce preventable adverse events and improve outcomes for those patients.

The target audience of the ENPT is interdisciplinary healthcare practitioners who provide care to patients receiving enteral nutrition across the lifespan. While this encompasses a broad audience, the ENPT also contains advanced level information to ensure the advanced level practitioners will find the ENPT a useful resource.

Learning Objectives:

As a result of completing the ENPT, the practitioner can expect to be able to:

  • Initiate enteral nutrition in adult and pediatric patients safely while using best practices
  • Manage enteral nutrition administration in adult and pediatric patient populations across the continuum of care
  • Identify potential complications affiliated with enteral nutrition administration

The ENPT consists of 20 different learning modules. Continuing education (CE) credit is not available for any part of the ENPT.

Nutricia

In the 1990s, Nutricia acquired the highly specialised firms SHS International (Ltd) and Milupa Metabolics GmBh with a core portfolio for the dietary management of inborn errors of metabolism and epilepsy.  Within this area there are products from  SHS International and Milupa Metabolics GmBh, and these products support the greatest number of patients worldwide across the widest variety of IEM’s including errors in:

  • Amino acid metabolism e.g. Phenylketonuria, Maple Syrup Urine Disease
  • Carbohydrate metabolism e.g. Galactosemia
  • Fatty acid metabolism e.g. VLCAD and many more.

Nutricia also provide a wide range of low protein foods to support patients with amino acid based IEMs.

Furthermore Nutricia provide a range of products to support the dietary management of refractory epilepsy using the Ketogenic diet or Modified Atkins Diet (MAD).

Some of our products within this metabolic control portfolio include Anamix, Lophlex, Milupa, KetoCal and Loprofin.

http://www.nutricia.com/our-products/metabolic-disorder-nutrition/metabolic-control

Alfamino si Neocate pentru alergii si intolerante alimentare la nou-nascuti si sugari

scris de: Dr. Irina Cojocaru pentru www.sfatulmedicului.ro

Alfamino si Neocate pentru alergii si intolerante alimentare la nou-nascuti si sugari

Diagnosticul diferential la nou-nascuti si sugari, intre alergie alimentara si intoleranta alimentara, este dificil, atat din cauza manifestarilor clinice asemanatoare, cat si din cauza timpului scurt in care trebuie luata decizia terapeutica.
Deshidratarea si malnutritia survenite duc la dezechilibre metabolice cu consecinte grave asupra nou-nascutilor, ce pot sa afecteze sistemul nervos central, aparatul cardiovascular si sistemul imunitar.
Terapia de prima intentie este instituirea unui regim alimentar adecvat si dupa aceea urmeaza refacerea dezechilibrului hidroelectrolitic prin alti compusi administrati pe cale orala sau parenterala.
In majoritatea cazurilor, ne confruntam cu 2 situatii: alergia la proteinele din laptele de vaca si intoleranta la lactoza.
In ciuda mediatizarii mai mari a alergiilor, intolerantele alimentare sunt mai frecvente si sunt datorate imaturitatii anumitor enzime din lantul metabolic. In intolerantele alimentare, sunt mai frecvente episoadele de diaree si regurgitatii, comparativ cu alergiile. Alergiile au manifestari mai complexe, de cele mai multe ori asociind dermatite alergice, manifestari asmatice, edeme s.a.
Solutia rapida pentru remiterea manifestarilor pana la identificarea cauzei este administrarea unei formule speciale non-alergenica si bine tolerata, care incearca sa pastreze cat se poate compozitia laptelui matern. Dupa remiterea simptomatologiei clinice, se incearca reluarea alimentatiei cu formula delactozata si se urmareste copilul. Reaparitia simptomelor duce la schimbarea formulei cu una hipoalergenica.
Alfamino, produs al compeniei Nestle Health Science si Neocate, produs al companiei Nutricia, sunt singurele produse recomandate nou-nascutilor si sugarilor cu manifestari severe gastrointestinale, cu etiologie necunoscuta. Diferenta dintre cele 2 produse este reprezentata de gustul acestora, in concluzie, de cum accepta copilul formulele.
Alfamino si Neocate sunt formule elementale in care proteinele sunt sub forma de aminoacizi, aceestia reprezentand forma cea mai hipoalergenica, dar in acelasi timp conferind un gust similar uleiului de peste, putin amarui. Ceea ce trebuie inteles este faptul ca nou-nascutul nu are gustul format, cum are un adult. Chiar daca un adult va considera ca aceste produse nu au un gust bun, sunt singurele care pot ajuta copilul sa se hraneasca si nu trebuie sa refuze alimentarea copilului. Formulele nu contin lactoza, nu contin gluten, nu contin fibre.
Se recomanda ca aceste formule sa nu fie administrate mai mult de 2 saptamani. Este important ca hranirea copilului sa se faca pe baza unor formule similare laptelui matern sau chiar sa fie continuata alimentatia la san in cazul remiterii intolerantei alimentare.

Nu uitati ca laptele de mama este cel mai bun aliment pentru copii, asa cum laptele altor animale este un aliment bun pentru puii lor. Nu inlocuiti laptele matern decat cu formule adecvate pentru a asigura o crestere buna a copilului. Creierul uman se dezvolta in continuare in primii 2 ani de viata si ceea ce se pierde in aceasta perioada, nu se mai poate recupera.

Puteti comanda Alfamino si Neocate de pe www.nutricor.ro la cel mai bun pret si la intrebarile Dvs. primiti raspunsuri atat de la medici nostri, cat si de la specialisti din afara tarii.

No comments.