Analize medicale la domiciliu

Medicina personalizata reprezinta cea mai noua abordare in cazul afectiunilor medicale, dificil de tratat prin metodele cunoscute. Medicina personalizata se bazeaza pe evidente stiintifice, cercetare preclinica si clinica. Este cunoscut faptul ca fiecare individ are un profil genetic unic, insa in medicina personalizata trebuie stabilit si profilul imunologic, de asemenea unic. Profilul imunologic ofera multe detalii despre felul in care fiecare organism se apara de factorii care intervin in buna functionare a acestuia. 

Desi in cancer s-au facut cele mai rapide progrese in domeniul medicinei personalizate, cercetatorii extind abordarea catre alte afectiuni, precum diabetul, bolile autoimune, alergiile, bolile metabolice, anumite boli infectioase etc.

In luna octombrie 2018, cercetatorul american Jim Allison de la MD Anderson Cancer Center a castigat Premiul Nobel pentru o noua abordare de succes in cancer, tratarea disfunctiilor sistemului imunitar si imbunatatirea actiunii sistemului imun al pacientilor, in detrimentul actiunii directe asupra tumorilor. Fiecare organism detine arme proprii pentru refacerea sa iar actiunea coerenta a factorilor imunitari distruge si limiteaza atat tumorile, cat si recidivele.

 https://www.mdanderson.org/newsroom/md-anderson-immunologist-jim-allison-awarded-nobel-prize.h00-159228090.html

Medicina personalizata are la baza analize de laborator. Identificarea unor mutatii responsabile de aparitia bolilor orienteaza catre determinarea factorilor imunolgici implicati in raspunsul imun.

Mutatia genetica nu inseamna boala, inseamna doar predispozitie !

In cazul identificarii unor mutatii genetice, viata noastra nu se schimba, insa vom solicita anual medicului sa facem un set de analize specifice, de exemplu analiza markerilor tumorali, precum CA 19-9, CA 125, CEA s.a. 

Analizele medicale ce pot fi recoltate la domiciliu, direct de pacienti sunt o practica regulata la nivel mondial. In Romania nu exista o obisnuinta pentru acest tip de teste, putem vorbi despre o reticenta, inclusiv in randul personalului medical. Insa, putem decide pentru noi insine si pentru cei pe care ii ingrijim, sa alegem ceea ce este mai bun si sa nu ne impiedicam de abordarile invechite.

In prezent, putem achizitiona din farmacii teste pentru infectii urinare, teste de sarcina, teste pentru depistarea bolilor intestinale s.a. Aceste teste sunt cunoscute sub denumirea de teste rapide si marele avantaj este ca stim repede cu ce problema ne confruntam, putem alege o terapie eficienta discutand cu medicul sau direct cu farmacistul.

Cum se fac testele genetice si de ce putem recolta la domiciliu ?

Nimic mai simplu de inteles. Toate fluidele secretate de corpul nostru contin celule si toate celulele contin acelasi ADN, indiferent de unde provin. Nu exista un beneficiu mai mare in cazul recoltarii de sange, comparativ cu recoltarea de saliva sau urina, pentru ca aparatele de laborator au nevoie de aceeasi cantitate minima de ADN.

Recoltarea la domiciliu asigura confidentialitate, economie de timp, confort. Rezultatele se primesc de obicei pe adresa de email sau prin intermediul unei platforme securizate.

Am selectat in Magazinul Nutricor cele mai bune oferte de teste genetice din Romania cu adresabilitate catre cei interesati de nutritie si catre cei care au istoric pentru cancer. Este important de stiut ca tot ceea ce achizitionati de la noi detine aprobarea FDA din SUA, ceea ce inseamna ca testele au primit acordul de a fi puse in circulatie dupa verificari foarte stricte.

Dupa ce primiti rezultatele, puteti merge la medicul de familie sau la un medic de alta specialitate pentru a discuta. Un consult genetic pe baza rezultatelor este binevenit. Oricum, pentru toate intrebarile aparute, Dvs. si medicul Dvs. de familie veti fi redirectionati catre specialistii cu care colaboram.

Linkuri pentru comanda:

Teste nutrigenetice – GenetX

Teste oncogenetice – AMS Laborator Genetic

Comentariile sunt închise.