Agilent Technologies Inc., este un producator important de echipamente de cercetare si diagnostic, fiind una dintre companiile cu rank inalt, in ultimii 4 ani sitruandu-se in primele 500 de companii la nivel mondial. Compania este listata la bursa din New York cu simbolul “A”.

Flowcitometrele Novocyte au fost lansate in piata in urma cu peste 10 ani de producatorul Acea Biosciences si au trecut in portofoliul Agilent odata cu preluarea intregii linii de business. Configuratiile includ 1 pana la 5 lasere, modele pentru diagnostic si modele pentru cercetare, fiind pregatite inclusiv pentru facilitatile GMP.

Toate instrumentele utilizeaza sistemul pompa-seringa pentru aspirarea probei, avand avantajul unui volum exact, pentru care se realizeaza numaratoarea absoluta. Laserele utilizate sunt de cea mai inalta calitate si au durata de viata lunga, fiind produse de companii de top in acest domeniu. Detectorii utilizati sunt PMT pentru modelele de baza Novocyte si SiPMT pentru configuratiile Advanteon, Quanteon si Penteon. Filtrele pot fi usor schimbate de utilizatori si toate operatiile de intretinere pot fi usor executate prin apelarea functiilor software, fara interventia unei echipe de service.

Este utilizata o singura aplicatie software pentru achizitia si analiza datelor in timp real, iar livrarea standard include 3 licente software.

Dimensiunile flowcitometrelor sunt reduse, comparativ cu echipamentele similare. Statia de incarcare fluidica este de mici dimensiuni, deoarece consumul/proba este redus, insa poate fi prevazuta la nevoie cu rezervoare mai mari. Toate instrumentele pot fi upgradate cu autoloader performant pentru tuburi si placi.