Echipamentele cu functie automata time-lapse, ce permit analiza in timp real a culturilor de celule sunt foarte necesare in laboratoarele unde se efectueaza experimente variate si numeroase. Posibilitatea conectarii la reteaua de date si lucrul de la distanta, permit utilizatorilor sa monitorizeze oricand celulele, fara a fi prezenti in laborator.

Sugestii de aplicatii: proliferare, apoptoza, citotoxicitate, invazie – migrare, cell-by-cell, analiza co-culturilor, sferoizilor, transfectie, angiogeneza, celule stem etc.

RTCA eSight – Agilent Technologies

RTCA eSight este un instrument unic, ce asociaza microscopia inversata cu fluorescenta si impedanta, fiind foarte util pentru studiile in care nu se doreste marcarea celulelor. Instrumentul functioneaza in interiorul incubatoarelor CO2 cu capacitate de la 180L, conferind celulelor conditii fiziologice, cat mai aproape de normal. Capacitatea de analiza este pentru 5 experimente diferite in acelasi timp, inclusiv pentru culturi in suspensie, deoarece doar modulul optic este antrenat in miscare.

Lumascope – Etaluma

LS 850 este un microscop inversat cu fluorescenta, complet automat, ce functioneaza in interiorul incubatoarelor CO2, camerelor de hipoxie sau anaerobioaza, nefiind afectat de conditiile de temperatura si umiditate specifice. Echipat cu 3 lasere si turet automat cu 3 obiective, acest microscop poate fi programat pentru efectuarea de inregistrari video sau preluare poze, la intervale setate de utilizator.

SHOW MORE

CELLOGER Mini si Mini Plus – Curiosis

Celloger reprezinta o gama de microscoape inversate, cu functie automata time-lapse, camp luminos sau fluorescenta, pentru analiza dinamicii celulare. Permisive ca pret si nu foarte voluminoase, acestea pot fi achizitionate direct in laboratoare, pentru studii de viabilitate, proliferare, apoptoza, citotoxicitate.

RTCA xCELLigence – Agilent Technologies

xCELLigence are la baza tehnologie bazata pe impedanta, utilizand placi speciale cu electrozi. Desi aceasta tehnologie este utilizata de 20 de ani pentru analiza culturilor celulare, rezultatele obtinute nu pot fi combatute ca pret si durata de tehnologiile bazate pe detectie optica.

Exista mai multe configuratii, incepand cu placi de 16 godeuri si pana la 6 placi de 96 godeuri, fiecare placa putand sa functioneze independent de celelalte. Majoritatea utilizatorilor care prefera aceasta tehnologie efectueaza studii care nu necesita marcare celulara si studii de citotoxicitate, precum in firmele producatoare de farmaceutice.

Lasă un răspuns